9

feb

nijntje verkleedfeest 4
In Kids \ Kids

Passiescore:

nijntjes verkleedfeest leuk voor rollenspelen en waarom dit zo goed is voor kinderen

Door Redactie

Kinderen vinden verkleden leuk. Onze meisjes lopen vaak in prinsessenjurken rond en willen het liefste helemaal opgaan in hun spel. Hoe ouder ze worden, hoe leuker dat gaat. In het zuiden van Nederland is het carnaval en hier in het Noorden vieren we dat niet, maar verkleden vinden de kindjes altijd leuk. nijntje heeft weer een leuk verkleedboekje speciaal met openslaande flapjes ontwikkeld over verkleden en we vinden het leuk om deze tip met jullie te delen: nijntjes verkleedfeest.

Het verhaal 

Dit boekje is speciaal voor de allerkleinsten ontwikkeld om ze spelenderwijs te laten kijken naar nijntje en haar vriendjes. nijntjes verkleedfeest laat weer in leuke korte zinnetjes zien hoe de kindjes en vriendjes verkleed kunnen gaan. nijntje geeft zelfs een verkleedfeest en heeft al haar vriendjes uitgenodigd. De meisjes worden meteen uitgedaagd om te kijken hoe nijntje verkleed gaat.

nijntje verkleedfeest 5

Prachtige vormgeving 

Dit boekje is weer mooi vormgegeven met stevig karton in de primaire kleuren van nijntje, oranje, geel, blauw, groen, wit en zwart. Dit is heel herkenbaar voor de kleine kinderen. Leuk is dat ok alle vriendjes van nijntje in het boekje terugkomen, zoals nina, die zelf mag kiezen uit de verkleedkist. Ook boris en barbara zijn van de partij. Ze kunnen ook lekker zelf aan de slag gaan om een leuke outfit te knutselen zoals knorretje heeft gedaan. En als alle vriendjes verkleed zijn, kan het grote feest beginnen. Hier vind je meer informatie over dit leuke boekje. De prijs is €11,95 dus ook leuk om cadeau te geven voor een verjaardag of kraamcadeautje. De ideale leeftijd voor dit boekje is vanaf 1 jaar, dus ook voor dreumessen en peuters is dit uitermate geschikt. Ook leuk om met de oudere kindjes echt het gesprek aan te gaan welke rol ze willen spelen of hoe ze verkleed kunnen gaan met carnaval. Zo kun je ook goed de dag doorspreken en echte verhalen met elkaar delen.

nijntje verkleedfeest 3

nijntje verkleedfeest 2

Verkleden is goed

Verkleden voor kinderen is om verschillende redenen goed. De creatieve ontwikkeling wordt gestimuleerd. Verkleden stelt kinderen in staat om hun verbeeldingskracht te gebruiken en creatief te zijn. Ze kunnen verschillende personages aannemen, zich inleven in verschillende rollen en hun eigen verhalen bedenken. Ook ontwikkelen kinderen sociale vaardigheden. Verkleden kan sociale interacties bevorderen, vooral als kinderen samen spelen en zich inleven in verschillende rollen. Dit kan hun empathie vergroten en hen helpen om zich in de schoenen van anderen te verplaatsen. Door zelfexpressie stelt het kinderen in staat om zichzelf uit te drukken door middel van kleding en rollenspel. Ze kunnen kiezen welke personages ze willen zijn en hoe ze zich willen kleden, wat bijdraagt aan hun gevoel van identiteit en zelfbewustzijn. En hun probleemoplossend vermogen wordt vergroot. Tijdens het verkleden worden kinderen vaak geconfronteerd met situaties die ze moeten oplossen, zoals het bedenken van een kostuum met beperkte middelen of het improviseren van een dialoog. Dit kan hun probleemoplossend vermogen en creativiteit stimuleren. En het s goed voor hun zelfvertrouwen. Door verschillende rollen te spelen en zich te verkleden, kunnen kinderen meer zelfvertrouwen ontwikkeld. Het stelt hen in staat om nieuwe vaardigheden uit te proberen, risico’s te nemen en te experimenteren zonder angst voor veroordeling. Kortom, verkleden voor kinderen is niet alleen leuk, maar het heeft ook tal van voordelen voor hun ontwikkeling en groei. En leuk als dit boekje van nijntje: nijntje verkleedfeest en ook het museum van nijntje daarbij helpt!

nijntje verkleedfeest 1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.